• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Підсумки роботи школи за вересень-жовтень 2013-2014 н.р.

Підсумки роботи школи за вересень-жовтень 2013-2014 н.р.

2013-10-28

Ось і промайнуло перші два місяці навчання у школі. Якими вони були для кожного? Хтось уперше пішов до школи, а дехто переступив шкільний поріг 1 вересня останній раз. У кожного ці два місяці були різними, але об’єднувало всіх одне – рідна школа № 4.

Цього року 63 першокласники вперше були на шкільній лінійці. Такі гарні, урочисті, і в той же час збентежені. Попереду у них цікаве шкільне життя, у якому будуть і злети, і падіння, але першу руку допомоги, лагідну посмішку подарували їм «нові мами» - класоводи: Репа Людмила Петрівна, Іванченко Валентина Володимирівна та Перезва Тетяна Олександрівна. Маленькі першокласники розпочали навчання за новими Державними стандартами, новими програмами та підручниками. Для них - це перша стежина у складному дорослому житті, яку успішно подолають лише доклавши немалих зусиль.

У 2013 році учні 2-х та 5-х класів теж розпочали навчання за новими Державними стандартами. Було докладено багато зусиль для того, щоб навчання учнів стало кращим, зрозумілим і водночас новим. Вчителі плідно готувалися до нового навчального року, опрацювали накази та листи МОН України та методичні рекомендації СОІППО щодо викладання навчальних дисциплін. У підготовці до роботи з новими державними стандартами було оновлено методичну базу кабінетів, проведено батьківські збори у 5-х класах з метою визначення другої іноземної мови (відповідно до вимог нового Державного стандарту базової загальної середньої освіти), оформлено інформаційні куточки для учнів, батьків та вчителів.

Цього року наша школа радо відчинила свої двері новим колегам. Так, вже 2 вересня молоді спеціалісти Науменко Владислав Володимирович (вчитель фізичної культури) та Чігрін Олександр Вікторович (вчитель математики, фізики та інформатики) провели свої перші в житті уроки. З радістю в шкільні обійми прийняли і вчителя трудового навчання Деркача Віталія Вікторовича, який з перших же днів завоював великий авторитет як серед учнів, так і серед колег. Початкову ланку в цьому році поповнили Карпенко Людмила Іванівна та Патьоха Тетяна Михайлівна Тож залишається побажати нашим колегам творчого вогнику в очах, терпіння і професійних зростань та злетів.

Щороку на базі нашої школи працюють безкоштовні гуртки різних напрямків. 2013 рік не став виключенням і знову завирувала робота гуртківців. Їхні вироби прикрашають стіни та коридори школи. Керівники гуртків разом зі своїми вихованцями приймають участь у різних виставках, конкурсах, змаганнях, зустрічах та семінарах.

Відповідно до плану роботи школи у жовтні було проведено предметний тиждень математично-природничих наук. Детальніше про заходи, проведені протягом тижня можна прочитати у розділі «Новини» від 22 жовтня.

Щороку на базі нашої школи проходять різні відкриті виховні години, цікаві зустрічі з відомими людьми Роменщини, семінари. Так, 24 жовтня 2013 року було проведено міський семінар класних керівників, який отримав схвальні відгуки як з боку методиста відділу освіти з виховної роботи Лісненко Тетяни Станіславівни, так і з боку класних керівників шкіл міста. Більш детальну інформацію про семінар можна прочитати у розділі «Новини» від 24 жовтня.

Новий навчальний рік для 592-х учнів школи розпочався у відремонтованих класних кімнатах. Так силами батьків та спонсорів протягом літа було зроблено поточний ремонт усіх класів, спортивного залу, створено новий комп’ютерний кабінет для учнів початкової ланки, оновлено стільці у актовій залі, встановлено мультимедійні комплекси у кабінеті біології та актовій залі.

На початку жовтня матеріальну базу школи поповнив новий плазменний телевізор та сучасний ноутбук. Цей щедрий подарунок напередодні професійного свята зробив постійний спонсор нашої школи, генеральний директор ВАТ «Біловодський КХП» О.В. Загурський. Тож від щирого серця бажаємо Олександру Віталійовичу міцного здоров΄я, сімейного затишку, професійного росту та гарних здобутків. Відтепер учнівський, батьківський , педагогічний колектив школи мають можливість завжди бути в курсі подій, які відбуваються у школі, бо з жовтня у школі працює власний телеканал.

Перелічити все, що відбувалося у школі протягом вересня –жовтня 2013 року складно. І це лише початок навчального року, а попереду відповідальна пора: моніторинг у 5-х та 10-у класі, ІІ етап Всеукраїнських олімпіад, Міжнародні конкурси та змагання, тощо. Тож і учням, і батькам, і педагогічному колективу бажаю терпіння, мудрості, здоров΄я та наснаги.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Заїкіна Н.В.

Кiлькiсть переглядiв: 271

Коментарi